Terug naar overzicht

Nieuwjaarsboodschap fractievoorzitter Patrick Knoben

Beste inwoners, ondernemers en verenigingen,
Namens de VVD Maasgouw fractie mag ik u de beste wensen overbrengen voor het nieuwe jaar 2024. Na een roerig jaar, pakken we als VVD de verantwoordelijkheid om ook vanuit de oppositie rol de belangen te behartigen voor een nog mooier Maasgouw. Dit gaan we doen met onze 3 raadsleden maar ook met onze burgercommissieleden en VVD-leden binnen onze gemeente. Vooruit kijken betekent ook oogsten van wat er zo al besproken/besloten is in het jaar 2023. We kijken uit naar de realisatie van het gemeenschapshuis in Thorn, één van de grotere items tijdens de laatste raadsvergadering in december 2023. Aansluitend hierop de haalbaarheidsstudie en exploitatie voor een MFC te Stevensweert en uiteraard ook de situatie in Linne, waar men ook met smacht wacht op een gemeenschapshuis na het sluiten van de Harmoniezaal. Hierbij is het prachtig om te zien dat de Harmoniezaal in de afgelopen periode en ook in de toekomst met vereende krachten wordt beheerd met de hulp van vrijwilligers en een lokale uitbater/cafehouder, zodat de activiteiten kunnen doorgaan zolang er nog geen besluit is genomen. Chapeau! Samen maken we Maasgouw nóg mooier en socialer!
 
Mooi te noemen is dat opleiden in de scheepvaart weer lokaal gebeurt. Dit is weer een voorbeeld dat samenwerking uiteindelijk loont en we de toekomst van de lokale economie zeer serieus nemen.

Na het debacle inzake het Cruijff Court, kijken we ook met grote betrokkenheid uit naar de uiteindelijke inrichting van het gebied Kruisweg/Europlein. Het stimuleren van beweging, zowel voor jong en oud, staat hoog in ons vaandel. Wij geloven sterk in een gezonde en actieve levensstijl.

Spannend wordt het rondom de Clauscentrale. De ontwikkelingen variëren van mogelijk minimale impact tot potentieel ingrijpende gevolgen voor de direct aangrenzende kern Brachterbeek. We blijven dit nauwlettend volgen.

En zo kunnen we nog wel een aantal zaken opnoemen die ons aan het hart gaan.

Onze burgemeester zei het al in zijn nieuwjaarspeech: “De uitkomst zal nooit iedereen tevreden stellen”. Dit geldt uiteraard voor allerlei situaties. Wat we wél moeten en blijven doen is een luisterend oor bieden voor iedereen en echt begrijpen wat er speelt in de kernen. Dat luisterend oor wil VVD Maasgouw graag voor u zijn. Dus als u een vraag, een probleem, een opmerking of iets anders heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze mensen. Op die manier kunnen we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Tot slot wens ik u nogmaals alle goeds voor 2024 in een goede gezondheid.

Patrick Knoben
Fractievoorzitter VVD Maasgouw