Terug naar overzicht

Doesti Lukman


doesti@vvdmaasgouw.nl
   Heel
Student Rechten aan Hogeschool Zuyd


Wie ben ik?


Mijn naam is Doesti Lukman, ik ben 25 jaar oud en kom uit Heel. Op dit moment studeer ik Rechten aan Hogeschool Zuyd te Sittard. Vanuit mijn opleiding heb ik de ambitie ontwikkeld om me actief voor de gemeente Maasgouw in te zetten. Ook omdat ik door mijn opleiding dagelijks in contact sta met jongeren uit verschillende gemeenten en steden.

Zo hebben medestudenten ook uit onze hoofdstad hun enthousiasme over Maasgouw met mij gedeeld (‘’Maasgouw is een prachtige gemeente, het lijkt wel op een pittoresk gebied!’).

Amsterdammers die Maasgouw als een mooie gemeente beleven (en bezoeken!), dát zegt een hoop over de staat van onze gemeente. Daar moet ik aan bijdragen, dacht ik. Vandaar mijn ambitie om actief aan onze gemeente te werken.

Ik sta bekend als een ambitieus en gezellig persoon, met een goed gevoel voor humor en een luisterend oor. Met mij kan je over alles een gesprek beginnen, aan enthousiasme geen gebrek. Ik luister graag naar andermans ideeën en meningen. Je kunt naar mijns inziens niet lekker aan de slag gaan zonder een leuk team met een informele sfeer. Nee, met mij kan je prima een (serieus) gesprek voeren op een fijne, rustige toon en moment.

 

Wat ik belangrijk vind voor Maasgouw.


Wonen
Wat ik belangrijk vind voor Maasgouw heeft met name met de toekomst van Maasgouw te maken: het mogelijk maken voor jonge gezinnen om te wonen en werken binnen de gemeente. Ik vind Maasgouw een ‘manusje-van-alles’; veilig, groen, kind- en diervriendelijk met een hechte behulpzame sfeer onder de inwoners. Daarom wil ik mij inzetten voor een woonbaar Maasgouw; het toegankelijk en beschikbaar maken voor (jonge) gezinnen en/of jongeren om in Maasgouw te kunnen wonen of werken.

Er zijn (jonge) mensen binnen de gemeente Maasgouw die het liefst in Maasgouw willen wonen. Sterker nog; de meeste jonge mensen binnen Maasgouw willen het liefst in Maasgouw blijven wonen. Helaas hebben zij (mede vanwege de krapte op de woningmarkt) geen goed zicht op hun toekomst in Maasgouw.

Ik vind het belangrijk om Maasgouw in de toekomst voor zoveel mogelijk (jonge) mensen toegankelijk te maken en om de vergrijzing tegen te gaan. Dat zie ik niet als een taak, maar als een plicht. Door nú te werken aan een woonbaar en toegankelijk Maasgouw, hebben in de toekomst een hoop (jonge) mensen hier hopelijk profijt van.

Veiligheid
Als ik hoor hoe mijn vrienden uit andere gemeenten over de veiligheid binnen hun gemeente(n) spreken, dan ben ik oprecht bijzonder trots op de gemeente Maasgouw!
Een veilig gevoel vind ik belangrijk. Iedereen hoort zowel overdag als in de avond ongestoord en met een goed gevoel over straat of in een bos te kunnen lopen. Maasgouw is een veilige gemeente.

Zo ben ik trots als ik in de avond mensen met hun hond of partner zie wandelen of fietsen. Het kan, mag en het hoort zo. Veilig en zonder problemen. Zonder last te hebben van vandalisme of intimidatie. Daar mogen wij als gemeente zeker trots op zijn.

Dát is mede mijn tweede ambitie en hetgeen dat ik als een plicht zie: de veiligheid binnen de gemeente Maasgouw waarborgen én versterken. Ik denk graag als een kritische teamplayer. Ik sta dus open voor allerlei ideeën die een bijdrage leveren aan de veiligheid van Maasgouw.

Mensen mogen mij over zowel wonen als veiligheid benaderen. Ik ga daar graag over in gesprek.

 

Mooiste plek in Maasgouw


De mooiste plek binnen Maasgouw is naar mijn mening De Lange Vlieter in Heel, dé trekpleister binnen het dorpje Heel. Voor de inwoners die de naam De Lange Vlieter wellicht niet kennen, dat is de meerplas in Heel en het ligt vlakbij Boschmolenplas.