Terug naar overzicht

Steunmaatregelen voor ondernemers

De VVD staat klaar voor de ondernemer die het nog steeds zwaar heeft in deze coronacrisis. De VVD zet daarbij alle zeilen bij om ondernemers zoveel mogelijk te helpen. Als vervolg op het gesprek van wethouder Carla Peters en Tweede Kamerlid Kelly Regterschot met een afvaardiging van winkeliers in Maasbracht, hebben zij hun zorgen gedeeld met gedeputeerde Joost van den Akker.
 

Zowel lokaal als landelijk vragen verontruste ondernemers zich af welke steunmaatregelen voor hen gelden. Tegelijkertijd merken we dat de steunmaatregelen niet altijd voldoende worden gebruikt. Deze overheidssteun is er met een reden. Daarom hebben wij voor alle ondernemers enkele belangrijke websites op een rijtje gezet. Hierop is informatie te vinden over de steun die het Rijk en de Provincie Limburg bieden, en kan vaak direct een aanvraag in gang worden gezet:
 

  • Het kabinet heeft meerdere regelingen opgezet om ondernemers te ondersteunen. Een volledig overzicht van deze maatregelen is te vinden op https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/.
  • De Provincie Limburg houdt ook een overzicht bij van de inspanningen die zij verrichten voor de Limburgse ondernemers. Dit overzicht is te vinden op https://www.limburg.nl/thema/corona-limburg-0/corona-ondernemers/.
  • LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Limburg en is er voor elke Limburgse MKB’er met een innovatief idee, een businessplan of een financieringsvraag. Zij helpen ondernemers, groot en klein, met innoveren, samenwerken en investeren. Alle diensten van het LIOF zijn terug te vinden op https://liof.nl/.


Mocht u als Maasgouwse ondernemer alsnog door de bomen het bos niet zien? Neem dan gerust contact met ons op.