Carla Peters

WIe ben ik?

Ik ben Carla Peters de nieuwe lijsttrekker van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie Maasgouw 2018. 14 jaar geleden ben ik in Linne komen wonen en vrijwilliger geworden bij de Weerderhof. Inmiddels ben ik getrouwd en trotse mama van Ciske en Mitchel. Naast mijn werk als ZZP’er, werk ik in de zorg. Sinds 2014 ben ik het team van de VVD Maasgouw komen versterken als Raadslid. Ik vind het nog altijd super dat we toen zijn gegroeid van 3 naar 4 zetels in de Raad. Zelf vind ik het belangrijk dat de Raad een afspiegeling is van de samenleving en dat alle kernen vertegenwoordigd zijn. Ik heb voor de VVD gekozen, omdat de liberale kernwaarden van alle tijden zijn: vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van mensen. M.a.w. Je hebt de vrijheid om eigen keuzes te maken, neem je verantwoordelijkheid, benut je talent en maak er iets moois van en laat je medemens in zijn/ haar (of ergens daar tussen) waarde.

Ik ben trots op Maasgouw

Eigenlijk hebben we het grotendeels wel goed voor elkaar. Financieel horen we bij de rijkere gemeenten. We zijn een gemeente met een van de laagste woonlasten. Maasgouw kent een rijk verenigingsleven en je kunt er lekker fietsen, wandelen en bootje varen. Ik ben er vooral trots op dat we op alle gebieden proberen zo goed als mogelijk samen te werken. Dat schept een band en zorgt ervoor dat we de zaken wel voor elkaar krijgen. Als we op deze manier stap voor stap vooruit blijven gaan kunnen we met zijn alle genieten van al het moois om ons heen.

Ik wil in maasgouw veranderen

Als we dan toch zulke mooie Maasplassen hebben, laten we daar dan veel meer van genieten. Op dat gebied dienen we nog wat zeilen bij te zetten om toerisme en recreatie in ons gebied nog meer te laten floreren.
Natuurlijk zijn er ook nog wensen m.b.t. snellere afhandeling vergunningen, weer kunnen bouwen naar wens, meer kansen c.q. faciliteren nieuwe initiatieven, integraal kind beleid, een natuurlijk kleur – en bloemrijk Maasgouw en niet te vergeten bijdrage leveren aan duurzaamheid.

Mijn mooiste plek in Maasgouw

Toen ik nog in het zuiden woonde, kwam ik vaker met een vriendin en haar ouders naar Wessem. Als ik aan de linkerzijde van de A2 het mooie (stand)beeld zag, wist ik dat het niet meer lang duurde voordat we met het bootje uit varen gingen. Dat vond ik geweldig. M.a.w. de mooiste plekken liggen voor mij dicht bij het water.

carla.peters@vvdmaasgouw.nl