Frank Claus

Wie ben ik?

Met deze korte tekst wil ik mij graag aan u voorstellen. Mijn naam is Frank Claus en ik woon in Linne. Ik heb een kantoor aan huis als juridisch adviseur. Daarnaast werk ik vooral op projectbasis als jurist bij gemeentes, letterlijk van Heerlen tot Den Helder.

Naast mijn werk ben ik actief in het verenigingsleven. Ik ben lid van de carnavalsvereniging De Kwekkerte. Ik ben voorzitter van de turnvereniging RKSV Linne. Ik ben de nodige jaren medeorganisator geweest van KVW in Linne. Vele jaren heb ik het Sint-Maartensfeest georganiseerd. Kortom, ik zet mij graag in voor de samenleving waarin ik leef. Dit streven is ook de reden om mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraad van Maasgouw.

Ik ben trots op Maasgouw

Ik vind Maasgouw een mooie gemeente die ook de moeite waard is om me voor in te zetten. Het trotste ben ik op het rijke verenigingsleven in onze gemeente. In alle kernen vind je deze rijkdom terug. Dit betreft zowel sportverenigingen als sociale verenigingen. Met die verenigingen vind je natuurlijk ook de mensen die zich inzetten om dit te laten voortbestaan. Dit ziend doet mijn verenigingshart in ieder geval sneller kloppen.
Tegelijkertijd wil ik met betrekking tot de relatie tussen de gemeente en die verenigingen ook iets veranderen.

Ik wil in Maasgouw veranderen

Ik vind dat de gemeente zich meer moet opstellen als de dienstbare en faciliterende overheid. Het gemeentebestuur is er tenslotte voor de bewoners. Die taak van de overheid betreft niet alleen het zorgen voor huisvestingsmogelijkheden en werkgelegenheid, maar ook het faciliteren van welzijnbevorderende voorzieningen.

Denk bij dit faciliteren onder andere aan het ondersteunen van het verenigingsleven. Dit is niet simpelweg het geven van meer subsidie. Dat is tenslotte nauwelijks aan te merken als structurele ondersteuning. Je kunt ook denken aan het creëren van sportfaciliteiten, zowel indoor als outdoor. Het is toch een vreemde zaak dat op zowel rijks als provinciaal niveau breed opgezet beleid wordt ontwikkeld om meer te bewegen en te sporten, maar dat daarvan in Maasgouw niets te merken is. Sterker nog, momenteel worden verenigingen steeds meer op zichzelf teruggeworpen. Als je iets nodig hebt dan zorg je er maar zelf voor. Als je het geld niet hebt als vereniging dan verhoog je toch gewoon de contributie? Dat dit vervolgens leden kost en dus de vereniging langzaam de nek wordt omgedraaid, daar wordt dan niet aan gedacht. En als er wel aan wordt gedacht, dan is het alleen maar nog erger dat het toch wordt gedaan.

Mijn Mooiste plekje in Maasgouw

Zoals eerder gesteld vind ik Maasgouw een mooie gemeente. Het mooiste plekje echter vind ik het bankje aan de oever van de Maas. Daar zitten mijmeren en denken over wat ik wil doen en bereiken terwijl "Moder Maas" langzaam voorbij stroomt, dat geeft rust en inspiratie. Daarna kan ik weer terug aan de slag om de gestelde doelen te bereiken.

Hopelijk gaat u komende verkiezingen stemmen. Niet gaan stemmen betekent eigenlijk dat je "het wel goed vindt", terwijl ik zeker weet dat er zaken zijn die veranderd wilt zien. Kom hierover met ons in gesprek. Twee weten immers meer dan één en misschien komen we gezamenlijk op hele goede ideeën.

Als u gaat stemmen, zou ik het fijn vinden als die stem op mij is. U vindt mij op de derde plaats van de lijst VVD. Met uw steun kunnen we veel meer bereiken. We zien u graag terug op 21 maart 2018.

frank.claus@vvdmaasgouw.nl